SCHOON (try-out)

Jan Jaap van der Wal (NL)
wo 10
januari
  • wo 10 jan
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Vlaanderens favoriete knuffel-Nederlander

‘SCHOON’ is de tweede voorstelling die comedian Jan Jaap van der Wal maakt speciaal voor en in Vlaanderen. De liefde tussen Jan Jaap en z’n tweede thuisland is nog niet bekoeld. Sterker nog, die is dieper geworden.

In ‘SCHOON’ gaat hij verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes, en scherpe hoekjes, en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal schoon, het is maar hoe je er naar kijkt. Met grappen die van absurditeit logica maken en van logica absurditeit, belooft ’t een schone avond te worden.

Twee jaar geleden viel Vlaanderen als een blok voor de Nederlander Jan Jaap van der Wal en vice versa. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling, ‘De Nieuwe Belg’, kon rekenen op een uitverkochte Kuub in de Warande. Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken.

Deze vluchteling is een blijver.” (Het Nieuwsblad)
Van der Wal weet persoonlijke anekdotes op te blazen tot groteske, slappe lach opwekkende proporties” (Het Parool)
Jan Jaap van der Wal is een meester in het mixen van ingrediënten” (De Volkskrant)

Credits

foto: Koen Bauters

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten