• do 11 jan
    20:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Opgelet: deze voorstelling is helaas uitgesteld naar seizoen 18-19.

‘Claire’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Donald Crowhurst die tegen de zin van zijn vrouw Claire een droom vervulde: een zeilwedstrijd rond de wereld maken. Zijn vrouw en kinderen liet hij achter en hun huis en bedrijf gaf hij in onderpand. Na meer dan acht maanden van huis te zijn, verbrak hij alle radiocommunicatie. Twaalf dagen later werd zijn achtergelaten boot midden op zee gevonden. Van Donald geen spoor.

De Mannschaft vertelt het verhaal van een vrouw die wacht op de terugkeer van haar man. Ze tuurt in de verte en vraagt zich af hoe lang ze dit nog volhoudt. De kleine stukjes verhaal die ze heeft, zijn te weinig om het te begrijpen. Ze probeert achter de horizon te kijken om daar de antwoorden te vinden op al haar vragen.

De Mannschaft is het gezelschap van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen, twee voormalige Artist in Residents van de Warande. Voor de muziek werken ze samen met Jo Hermans, een derde ex-Artist in Residence. De onnavolgbare en weergaloze Suzanne Grotenhuis (onder andere ‘ON ICE’ en ‘Zwarte Woud Forever’) speelt de hoofdrol.

Credits

concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
spel: Suzanne Grotenhuis
livemuziek en soundscape: Jo Hermans en Jeroen Swinnen
scenografie en kostuums: Laura Wallrafen
beeld: Charlotte Wouters
foto: Bart Van der Moeren

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten