Nanna D

DOUBLE BILL: Almost Alive / TIDE

Sabine Molenaar (NL) / Bára Sigfúsdóttir (IJsland)
wo 17 jan 18
20.15 - 22.15
  • wo 17 jan 18
    20.15 - 22.15
    de Warande - Kuub

Opgelet: 'TIDE' van Bára Sigfúsdóttir vervangt 'Brut' van Raquel Gueltero.

Op één avond presenteren we in de Kuub twee danssolo’s van jonge, internationale choreografen. Zowel de Nederlandse Sabine Molenaar als Bára Sigfúsdóttir dansten in het verleden bij gerenommeerde gezelschappen. Sinds een aantal jaar maken ze ook eigen werk: solo’s die ze zelf dansen.

Sabine Molenaar

'Almost Alive'

Elke dag komt er een spervuur aan informatie en indrukken op ons af. Soms wil je die niet- aflatende, stroom prikkels stopzetten. Al is het maar om even op adem te komen en je eigen hartslag terug te voelen. In ‘Almost Alive’ bevraagt Sabine Molenaar wat nodig is om je eigen leven in handen te houden. En wat gebeurt er als je de turbulentie van het alledaagse de rug toekeert en een tijd- en grenzeloze wereld betreedt?

Sabine Molenaar toerde in het verleden onder andere met Peeping Tom de wereld rond. Sinds 2013 maakt ze onder de naam van haar gezelschap Sandman ook eigen werk. Met haar eerste solo ‘That’s it’ (2013) won ze meteen de eerste prijs op ACT festival in Bilbao, de Elle-prijs strafste vrouwelijk talent op Theater Aan Zee in Oostende en een Special Mention op BEFestival in Birmingham.

‘That’s it’ toert nog steeds in binnen- en buitenland, net als haar tweede solo ‘Touch me’ (2015). Voor haar derde solo ‘Almost Alive’ was ze een maand in residentie in de Houten Zaal van de Warande. Net als in haar vroeger werk is haar nieuwe voorstelling opnieuw extreem fysiek en beeldend, in een dromerige sfeer.

Bára Sigfúsdóttir

'TIDE'

In 'TIDE' ontmoet de fantasievolle dans van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir de gevoelige en zeer persoonlijke muziek van de vermaarde Noorse componist en trompettist Eivind Lønning.

Twee performers, twee lichamen worden langzaam tot elkaar aangetrokken. Ze beginnen een delicaat spel van muziek en beweging. Geluid en beweging beïnvloeden elkaar zoals het getij; het afwisselende opkomen en zich terugtrekken van de zee onder invloed van de aantrekkingskracht van de maan en de zon. 'TIDE' is een voorstelling die je niet alleen waarneemt met de ogen en de oren, maar ook opneemt door je huid en je hele wezen.

dit is echt geweldig!

Lien

credits

Almost Alive (duur: 55 min.)
concept en choreografie: Sabine Molenaar
dramaturgisch advies: Lena Meckler
scenografie: Amber Vandenhoeck
dans: Sabine Molenaar
foto: Luc Depreitere

TIDE (duur: 30 min.)
concept en choreografie: Bára Sigfúsdóttir

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie