Tjens Matic + PJDS

za 20
januari
  • za 20 jan
    20:15 - 22:30
    de Warande, Kuub, Turnhout
    de Warande - Kuub, staand
    Geweest

Eerst was er Tjens Couter, dan T.C.Matic … En nu - na meer dan 36 jaar - Tjens Matic! Het is nooit te laat om een nieuwe band op te richten. Arno Hintjens, 68 jaar ondertussen, vindt onze (muzikale) tijd veel te braaf en wil ons kennis laten maken met de opruiende en opwindende jaren zeventig en tachtig, "omdat we meer anarchie nodig hebben".

Nieuw is natuurlijk relatief, Tjens Matic is een samentrekking van Tjens Couter en T.C.Matic, zijn eerste twee groepen. Arno Hintjens brengt zijn eigen vroege repertoire terug tot leven. Songs als ‘Gimme what I need’, ‘The milkcow’, ‘Viva Boema’ en ‘Bye bye till the next time’ staan op het programma. De zanger belooft "een hevig en luid concert van maximaal 70 minuten uit turboboxen". Samen met bassist Mirko Banovic, gitarist Bruno Fevery en drummer Laurens Smagghe geeft hij de bluesrock van Tjens Couter en de hoekige pop van T.C. Matic een nieuwe gloed. Hij heeft al laten weten “stijf van de goesting” te staan. Zowel Tjens Couter als T.C.Matic stonden ooit al in de Warande!

PJDS

Na de radiohits 'Baby’s In The World', 'Fire' en 'August' in de jaren negentig besliste Pieter-Jan De Smet om voortaan als PJDS te gaan optreden en platen maken. Op zijn eigen label Beuzak bracht hij nog 3 platen uit (2002: 'Light Sleeper' / 2003: 'Suits Yo'u / 2011: 'Homebrew') en in 2005 verscheen een compilatie genaamd 'Away From God And Far From The Action'.

Na omzwervingen doorheen projecten allerhande is er binnenkort een nieuwe plaat. 'SIREN' werd opgenomen met Teun Verbruggen, Mirko Banovic, Roland Van Campenhout en Frederik Segers in de Boma Studio in Gent. En met diezelfde muzikanten, aangevuld met Gilles Vandecaveye-Pinoy trekt PJDS weer de baan op. Maak al kennis met een aantal nieuwe songs en wat ouder werk tijdens zijn solo concerten in het voorprogramma van Tjens Matic .
 

Ik wil old school rock spelen”, vertelt de zanger aan De Standaard. “‘Geen ‘O la la c’est magnifique’, geen ‘Putain Putain. We zoomen in op de periode waarin Tjens Couter overliep in TC Matic.”

Credits

foto: Danny Willems

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten