Polderman tiert welig

Katinka Polderman (NL)
do 25
januari
  • do 25 jan
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Katinka Polderman is de droogste comédienne van de Lage Landen. Katinka Polderman is na vier solovoorstellingen geen onbekende meer in Vlaanderen. Wij kennen haar van voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. En mocht dat toch nog niet het geval zijn, Polderman tiert welig voort.

Voor deze vijfde avondvullende voorstelling neemt antiheldin Katinka elke avond een hoop nieuwe liedjes mee, een gitaar en een omnichord. Verder laat zij het lot bepalen, want dat levert vaak heel mooie dingen op. Iedere avond is uniek en eenmalig. Niets staat vast, behalve dat het toeval een grote rol zal spelen.

Na haar studies aan de Cabaretacademie in Rotterdam en de Koningstheateracademie in Den Bosch won Katinka al vroeg in haar carrière de Jury- én Publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. De toon was meteen gezet. Vanaf toen bracht ze ongeveer elke twee jaar een voorstelling over heel Nederland en Vlaanderen, die telkens op erg veel bijval kon rekenen van pers en toeschouwers.

 

De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos waarmee Polderman deze kolderieke showconstructie uitvoert, geeft de liedjes de kans om te schitteren.” (NRC Handelsblad)
Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid.” (Theaterkrant)
Het is weer een échte Katinka Polderman; gortdroge geestigheid, chaos, ongemak en juweeltjes van liedjes maken haar vijfde one-woman-show tot een heerlijke theaterbelevenis.” (Algemeen Dagblad)

Credits

foto: Krijn van Noordwijk

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten