De andere stem

Ivo van Hove & Ramsey Nasr / Toneelgroep Amsterdam (Nl)
vr 26
januari
  • vr 26 jan
    20:15 - 21:30
    de Warande - Kuub
    Geweest

Vorig jaar was ‘La voix humaine’ één van dé succesvoorstellingen van ons seizoen. In deze afscheidsmonoloog van Jean Cocteau speelde de telefoon een genadeloze rol. Het publiek hoorde en zag een vrouw die voor de laatste keer met haar ex-geliefde belt. Het was gissen naar de mogelijke antwoorden van de afwezige ex. Met ‘De andere stem’ schrijft en speelt Ramsey Nasr in een regie van Ivo van Hove nu het weerwoord van de man. De pers was alvast even lovend als bij ‘La voix humaine’.

De breuk was radicaal en abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit en heeft professionele zorgen rond een wereld in crisis. Hij probeert praktisch te blijven en wil de boedelscheiding netjes afhandelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Beide partners blijken beschadigd uit deze liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.

Op fabuleuze wijze geeft Nasr millimeter na millimeter prijs wat de werkelijke reden van de noodlottige breuk is.” (NRC ****)

Ramsey Nasr speelt de pannen van het dak in deze halve dialoog.” (Het Nieuwsblad ****)

recensie Cutting Edge

recensie De Standaard

recensie Het Nieuwsblad

recensie De Knack

inleiding
Om 19.30 uur kan je gratis naar een inleiding in de Terraszaal.
 

Credits

van: Ramsey Nasr
regie: Ivo van Hove
met: Ramsey Nasr en Djamila Landburg
dramaturgie: Bart Van Den Eynde
scenografie en lichtontwerp: Jan Versweyveld
foto: Jan Versweyveld

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten