Taatske Pieterson
vr 2 feb 18 19.00 - 20.00

KID. (8+)

BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
vr 2 feb 18
19.00 - 20.00
  • vr 2 feb 18
    19.00 - 20.00
    de Warande, Turnhout
    Kuub, vrije zit

In KID. kijken we met nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? En zijn er nog andere groepen mensen? En wanneer hoor je bij een groep? En wat doen die dieren hier eigenlijk?

8+

KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de volwassenen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, hoeveel stenen en fluitjes er voorbijkomen.

18+

KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen.

In KID. onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

In KID. speelt BOG. twee voorstellingen in één.
Als kind of volwassene zie je de voorstelling beiden vanaf de ene kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

Nieuwe verrassende jeugdtheatervoorstelling KID. portretteert volwassenen op een hilarische manier.” **** Focus Knack

KID. is speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent.” **** De Standaard

KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren….BOG. geeft kinderen een hilarisch maar oprecht beeld van volwassenen mee.” ***** Cutting Edge

KID. zorgt voor een ongelooflijke portie humor en spelplezier, voor bakken zuurstof en generositeit aan het publiek.” Meesterlijk weet BOG. de dynamiek aan beide kanten van de wand vast te houden. Het effect is onwaarschijnlijk bevrijdend.” ***** Etcetera.be

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. BOG. maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, uitvouwen, uitzoomen, categoriseren en opsommen van alles dat te groot is om vast te pakken. BOG. poogt het eigen perspectief te overstijgen en meerstemmigheid zichtbaar te maken. BOG. maakte o.a. MEN. de mening herzien (2014) GOD. (2015) en OER. (2016) en werd in 2015 bekroond met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

credits

met dank aan Gideon Hakker, HETSTEEN, Carmen Schabracq, Simon Patoor, de klas van Kitty van de 5e Montessorischool Watergraafsmeer beeld Maartje de Groot foto Basiel Debrock en An-Sofie Kesteleyne Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen eindregie: Jetse Batelaan (Theater Artemis) 
technische productie: Emiel Rietvelt
scenografie: Decoratelier (Jozef Wouters, Menno Vandevelde, Han Ruiz Buhrs)
dramaturgie: Roos Euwe
zakelijke leiding: Anne Baltus
foto: Taatske Pieterson
productie en technische realisatie: BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

met dank aan Gideon Hakker, HETSTEEN, Carmen Schabracq, Simon Patoor, de klas van Kitty van de 5e Montessorischool Watergraafsmeer beeld Maartje de Groot foto Basiel Debrock en An-Sofie Kesteleyn

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie