Het Puin van Eden (6 LO-1 SO)

Het Kwartier & fABULEUS
di 6
februari
 • di 6 feb
  10:30 - 11:30
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest
 • di 6 feb
  13:45 - 14:45
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest

Een verrassende voorstelling voor jonge mensen die op de grens zitten tussen kind en jongere.

Erbij horen of niet. Aanpassen of niet. Wat is normaal? En wie bepaalt de norm? Over die breuklijnen huppelt acteur Arend Pinoy in deze beeldende onemanshow voor tieners. Daarin fileert hij in woord en daad zijn eigen apenjaren: ‘Het leven van een loser’ meets ‘Adrian Mole’.
Met ‘Het Puin van Eden’ schreven Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs 2015) en Carl von Winckelmann een herkenbare tekst over de pijn van het geen-kind-meer-zijn. Inspiratiebron én doelgroep zijn die jongeren voor wie het onbekommerde spelen (jij was de boef en ik de politie. GO!) stilaan naar de achtergrond verdwijnt. In de plaats komt een ingewikkeld spel van sociale verhoudingen dat niet meer stopt wanneer de schoolbel gaat en dat meedogenloos inzoomt op alles wat ‘raar’ is.

fABULEUS en Het Kwartier slaan de handen in elkaar voor een verrassende voorstelling waarin een sterke inhoud zich uit in tekst én vorm, en die baadt in een sfeer van ‘nadenkende lichtheid’. In de zaal vermengen zich publiek van het 6de leerjaar en het 1ste jaar secundair.

Credits

spel: Arend Pinoy
concept, tekst & regie: Freek Mariën en Carl von Winckelmann
artistiek advies: Wanda Eyckerman
dramaturgie: Peter Anthonissen en Ruth Mariën
kostuums: Nikè Moens
muziek: Ruben Nachtergaele
scenografie: Timme Afschrift
foto: Nina Vandeweghe

prijs lager: 5 euro
prijs secundair/hoger: 7 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro

Het puin van Eden from fabuleus on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten