De oogst van de wrok

Thalia Theater Hamburg (Duitsland) & NTGent / Luk Perceval
do 15
februari
  • do 15 feb
    20:00
    Parktheater Eindhoven (Theaterpad 1, Eindhoven)
    Geweest

met de Warandebus
Let op: deze voorstelling speelt in Parktheater Eindhoven.

De Warande legt een bus in. Ongeveer een maand voor de voorstelling krijg je een mail met de vraag of je wenst mee te rijden met deze Warandebus. Vertrekuren en opstapplaats van de bus spreken we dan af.

De familie Joad is net als duizenden andere gezinnen in de jaren dertig van de vorige eeuw - als gevolg van de Grote Depressie en uitzonderlijke droogte gedwongen te vertrekken naar het Westen. Het decor voor deze epische queeste is de legendarische Route 66, de kortste weg naar het land van de sinaasappelen. Maar het beloofde land Californië bereiken is één ding; er een nieuw leven opbouwen is nog iets anders.

Regisseur Luk Perceval maakte een radicale, eigen interpretatie van Steinbecks beroemde verhaal, een lofzang op het uithoudingsvermogen en de waardigheid van de menselijke geest, ook in onbarmhartige omstandigheden.

Perceval blijft Perceval: een kwaliteitslabel, een theaterbeest, een verhalenverteller, een regisseur uit de Champions League. Dus, beproefd, geproefd en genoten en gesmaakt.” (deredactie.be)

Luk Perceval zet weer maar eens een meesterwerk naar zijn hand. Resultaat: theater dat inspireert.” (Podi-art.be)

 

Credits

regie: Luk Perceval
spel: Bert Luppes, Kristof Van Boven, Felix Burleson, Marina Galic, Rafael Stachowiak en Maria hulga
scenografie: Annette Kurz
muzikale leiding: Catharina Boutari
dramaturgie: Steven Heene en Julia Lochte
foto: Armin Smailovic
een organisatie van Parktheater

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten