Calais

Het Zesde Metaal
vr 16
februari
 • vr 16 feb
  20:15
  de Warande - Kuub
  Eindtijd 22:00
  €22.00
  Geweest

Elk jaar doen Wannes Cappelle en de zijnen het gestaag beter. Vorig jaar sierde het titelnummer ‘Ploegsteert’ zelfs de eerste stek van 'De 100 op 1' op Radio 1. En ook in Nederland is Het Zesde Metaal ondertussen een graag geziene gast.

Wannes Cappelle en zijn band hebben met hun jongste worp ‘Calais’ een uitstekend en populair album afgeleverd. Het Zesde Metaal nam altijd al maatschappelijke standpunten in met een sterk persoonlijke inslag, en dat is nu niet anders. Er is wat meer beton en hier en daar zelfs wat prikkeldraad in de muziek en teksten geslopen. Maar in se maakt de band nog steeds dezelfde intieme frêle songs zoals op de doorbraakplaat ‘Ploegsteert’. De West-Vlaamse klei blijft aan de zanger kleven, hoewel het eindresultaat erg werelds klinkt.

Als je eerlijkheid in songteksten kan appreciëren en geen bezwaar hebt tegen een donker en weerbarstig kantje, dan is het concert van Het Zesde Metaal absoluut aan te raden. “'t es nog al nie naar de wuppe

Credits

zang, (akoestische) gitaar: Wannes Cappelle
bas, synth: Robin Aerts
elektrische gitaar, piano, synth: Tom Pintens
elektrische gitaar, pedal steel: Filip Wauters
drums: Tim Van Oosten
foto: Bache Jespers

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.