Het kleine meisje van meneer Linh

Guy Cassiers/TONEELHUIS
21 feb
-
22 feb
Data & tickets
 • wo 21 feb
  20:15 - 21:35
  de Warande - Kuub
  Geweest
 • do 22 feb
  20:15 - 21:35
  de Warande - Kuub
  Geweest

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…
Een aangrijpende vertelling, gebaseerd op een novelle van Philippe Claudel, over een man die zijn land moet ontvluchten met het weinige dat hem nog rest.
 

Koen De Sutter speelt de voorstelling als monoloog. Omdat De Sutter alleen op het toneel staat en alle rollen - die van verteller, van meneer Linh en van meneer Bark - speelt, krijgt de voorstelling een bijzondere kleur, atmosfeer en betekenis. Het wordt een voorstelling over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding. De Sutter vertelt het verhaal met alle middelen die hem ter beschikking staan: tekst, woorden, beelden, muziek, geluid, projecties ...

Maar het is tegelijk ook een voorstelling over eenzaamheid, over het verlangen naar communicatie met de andere en niet in de laatste plaats met het publiek. Zitten we in het hoofd van de verteller? Zijn meneer Linh en meneer Bark stemmen in zijn hoofd? Is vertellen zijn manier om een trauma te verwerken?

 

"De ingrepen van Guy Cassiers zijn van een vaak ontroerende schoonheid, omdat ze spaarzaam zijn" (Ewoud Ceulemans, De Morgen)

"Met Het kleine meisje van meneer Linh zet acteur Koen De Sutter een geweldige prestatie neer in het Toneelhuis." (Bert Hertogs, Concertnews)


"Heel mooie voorstelling omdat de kern van het verhaal draait om de zoektocht naar contact die de gebrekkige communicatie via taal overstijgt. Cassiers werkt met een bewegende typografie waardoor de hele poëtische maar ook beknopte en uitgepuurde tekst van Claudel een soort diepere emotie krijgt." (Evelyne Coussens, Klara)
 

recensie De Morgen

recensie Concertnews

recensie Klara.be
 

 

Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst

Credits

regie: Guy Cassiers
tekst: Philippe Claudel
spel: Koen De Sutter
dramaturgie: Erwin Jans
geluidsontwerp: Diederik De Cock
video-ontwerp: Klaas Verpoest
kostuumadvies: Tim Van Steenbergen
productie: Toneelhuis
foto: Dries Segers

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten