LORE

HelKa | Helder Seabra (Portugal)
wo 28
februari
  • wo 28 feb
    20:15 - 21:30
    de Warande - Kuub
    Geweest

Helder Seabra put in ‘LORE’ uit zijn Portugese achtergrond en uit die van zijn internationale cast en focust op eeuwenoude rituelen die we vergeten zijn of die een andere betekenis kregen. Het resultaat is een heel fysieke en energieke dansvoorstelling. Een ritueel dansfeest.

Ons leven is doordrongen van eeuwenoude rituelen en daarbij horende volksfeesten. Het zijn uitgelezen momenten waarop we de samenhorigheid tussen mensen vieren. Maar in hoeverre zijn we ons nog bewust van die rituelen en voelen we ons nog verbonden met de oorspronkelijke betekenis?

Nadat hij jarenlang een sleutelfiguur was in de creaties van Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui maakt Helder Seabra sinds enkele jaren eigen werk. De Warande is daarbij sinds het prille begin zijn partner in crime. De succesvolle voorstellingen ‘When The Birds Fly Low The Wind Will Blow’ en ‘In Absentia’ gingen in de Warande in première. In 2017 creëerde hij op onze vraag ‘urBach’, een mix van hiphop en hedendaagse dans op live-orgelmuziek van Bach in zes Kempische kerken.

Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos

Credits

concept, regie en choreografie: Helder Seabra
dramaturgie: Mieke Laureys en Helder Seabra
tekst: Mieke Laureys
gecreëerd met en uitgevoerd door: Joris Baltz, Leif Firnhaber, Annamari 'Viivi' Keskinen, Mieke Laureys en Julio Cesar Iglesias Ungo
livemuziek: Elias Devoldere en Stijn Vanmarsenille
scenografie: Freija Van Esbroeck
foto: Koen Broos

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten