Victoriano Moreno

Prêt-à-Aimer

Aïcha Cissé / kunstZ
do 1 mrt 18
20.15
  • do 1 mrt 18
    20.15 - 20.55
    de Warande - Kuub
    Geweest

Een bijwijlen hilarische onewomanshow met een waaier aan anekdotes, tips en tricks om aan een lief te geraken.

Bestaan er zalfjes of trefzekere techniekjes als je iemand wil versieren? Helpen de bezweringen van de sjamaan diep in de wouden van Senegal écht als je op je 25 nog single bent? Met duizend en één vragen tracht Aïcha Cissé de wereld van relaties en de liefde te doorgronden. Zij verzamelde tal van grappige én trieste anekdotes, oude én nieuwe romantische verhalen en visies over de liefde. Leggen al die verschillende verhalen de universele grondlagen bloot van ons samen of alleen zijn?

‘Prêt-à-Aimer’ is een monoloog, gespijsd met autobiografische elementen, literatuuronderzoek en een melting pot aan getuigenissen van singles op zoek naar een lief. De voorstelling bundelt veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal (misschien wel stiekem) op wachten.

Aïcha Cissé (Senegal) was eerder in de Warande te zien in het succesvolle ‘Dis-moi wie ik ben’, een productie van ’t arsenaal & GEN2020, en in ‘Futur Simple’ van Beeldsmederij De Maan.

"De kracht van deze voorstelling schuilt ongetwijfeld in Cissés spelplezier en verregaande zelfrelativering. De jonge actrice weet de zaal in te pakken door zichzelf niet te sparen en schaamteloos te tonen hoe knullig we ons gedragen als het aankomt op de liefde. Op die manier slaagt ze er bovendien in om een thematiek die eerder licht weegt toch te verwerken tot een boeiend geheel." (***, De Morgen)

recensie De Morgen

Aïcha Cissé / kunstZ
Victoriano Moreno

credits

spel en concept: Aïcha Cissé
coach en dramaturgie: Nele Vereecken

foto: Victoriano Moreno

Prêt-à-Aimer teaser #1 from kunstZ on Vimeo.

Prêt-à-Aimer teaser #2 from kunstZ on Vimeo.

Prêt-à-Aimer teaser #3 from kunstZ on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie