NOCTURAMA (1+)

Theater De Spiegel & HERMESensemble
zo 11
maart
 • zo 11 mrt
  14:00 - 15:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest
 • zo 11 mrt
  16:00 - 17:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, vrije zit
  Geweest

Ga mee op een avontuurlijke droomreis doorheen de schemer van de nacht.

Welkom in het museum van de nacht, de slaapkamer van mijn knuffels. In de slaap komen de nachtdieren tot leven. En toch rust alles, iedereen is moe, de wekker vertraagt, de kast dommelt, het bed soest, het licht is moe, de zon is onder, ik lig in het donker.

 

En toch ben ik wakker, wil ik opstaan, mijn ogen vallen open. Al mijn knuffeldieren zijn wakker, ze willen mee op tocht.

 

HERMESensemble is een Antwerps collectief voor hedendaagse muziek en kunst, dat graag artistieke grenzen verlegt. Samen met figurentheater De Spiegel maken zij een droomconcert naar de wereld van slaapvaak. Na het succesvolle ‘Ceci n’est pas un livre’ een droomreis om naar uit te kijken!


 

"Wanneer het gaat over muziektheater voor peuters legt De Spiegel een onvergelijkbaar meesterschap aan de dag. Het HERMESensemble neemt kinderen van 1 tot 4 mee op reis door de nacht, met zowel muzikaal als scenografisch de juiste afwisseling van spanning en geruststelling. De setting is van een trefzekere schoonheid. Rond het speelvlak gezellige schemerlampjes die gaandeweg doven, zodat de nachtwezens die de sobere metalen stellingen bevolken tot leven kunnen komen." (Evelyne Coussens, De Standaard)

 

Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Koen Broos
Sofie Wanten
Sofie Wanten

Credits

muziek en spel: Stijn Saveniers (cello) en Peter Merckx (klarinet)
spel en tekst: Johan Dils
compositie: Daan Janssens
regie: Karel Van Ransbeeck
decor en vormgeving: Lies Maréchal en Wim Van de Vyver
kostuumontwerp: Lies Maréchal
foto: Sofie Wanten

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten