Refugees for Refugees

za 17
maart
  • za 17 mrt
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Getalenteerde muzikale vluchtelingen vormen samen Refugees for Refugees.

Mensen zijn nog steeds op de vlucht voor oorlog, honger, geweld, vervolging… Muziekpublique, het wereldmuziekcentrum uit Brussel, bracht verschillende virtuoze muzikanten samen die het ensemble Refugees for Refugees vormen. Ze zijn gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan, Tibet en kwamen uiteindelijk in België terecht. Allen getalenteerde muzikanten, die samen een nieuw geluid laten klinken. Een aantal is gevormd aan gerenommeerde conservatoria langs de zijderoute (Damascus, Baghdad, Aleppo), anderen zijn volksmuzikanten.

 

Refugees for Refugees laat de topkwaliteit zien van mensen die dreigen onzichtbaar te worden in onze samenleving. Het ecosysteem waarin hun muziek zo goed gedijde, lieten ze achter in hun thuisland. Maar ze brachten een rijke bagage en in het beste geval hun instrumenten met zich mee. Hun liederen vertellen het verhaal van hun land en de weg die ze aflegden. Hun cd ‘Amerli’ ging niet onopgemerkt voorbij: De Standaard bekroonde de opname met vier sterren en hij stond bij zijn release prompt op nummer acht in de Transglobal World Music Charts!

Credits

foto: Dieter Telemans

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten