9 / Nine (9+)

CAS PUBLIC (Canada) & KOPERGIETERY
di 20
maart
  • di 20 mrt
    19:00 - 20:00
    de Warande - Kuub
    Geweest

Beleef de oorverdovende schoonheid van Beethovens Negende Symfonie door de ogen van een dove danser: deze magistrale dansvoorstelling zorgt voor een overdonderende ervaring!

Het Canadese dansgezelschap CAS PUBLIC reist de wereld rond met indrukwekkende dansvoorstellingen voor jong en oud. In ‘9 / Nine’ staat de negende symfonie van Beethoven centraal. Beethoven voltooide dit muzikaal meesterwerk op het moment dat hij volledig doof geworden was. In ‘9 / Nine’ is ook één van de dansers doof: Cai Glover werd doof na een ziekte toen hij acht jaar was.

 

Hoe ervaar je de wereld wanneer één van je zintuigen het laat afweten? Maakt het een verschil ‘verschillend’ te zijn? Zijn we niet allemaal verschillend van elkaar?

 

‘9 / Nine’ laat gebarentaal uitvloeien tot indrukwekkende dansbewegingen, die uitblinken in snelheid, synchroniciteit en afwerking. Je hoort de muziek zoals ook slechthorenden ze beleven. En in de video van KOPERGIETERY leef je mee met de avonturen van een doof Gents jongetje.

 

Een wervelwind die alle toeschouwers achterlaat met een warme gloed. (…) Deze voorstelling moet je gezien hebben, negen keer na elkaar als het moet.” ***** (Het Nieuwsblad)

 

Het stuk boeit van begin tot einde en is doorspekt met subtiele humor die ons terugbrengt naar onze kindertijd. (...) De synchronisatie en de verstandhouding tussen de dansers is opmerkelijk, zeker wanneer je weet dat Cai Glover danst zonder zijn gehoor. (...) Alles is zo minutieus en klokvast, dat we sprakeloos achterblijven." (Melanie Boisliveau, Critique Danse Pure)

 

"Erg wervelende en aanstekelijke voorstelling." (yffEls Van Steenberghe, Knack)

 

De dansers van Cas Public verheven de imperfectie tot een nieuwe schoonheid.” (Tumult)

 

recensie Tumult

 

Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez

Credits

choreografie: Hélène Blackburn
regie: Johan De Smet
dans: Nicholas Bellefleur, Cai Glover, Robert Guy, Daphnée Laurendeau, Danny Morrissette
muziekbewerking: Martin Tétreault
zang: Jolien De Gendt
film: Kenneth Michiels
kinderen (film): Seymanur Kizilca, Evgeni Miroslavov, Chaz Keith Salfamones, Ramzi Serrai, Burhan Zambur
lichtontwerp: Emilie B-Beaulieu
kostuums: Michael Slack
balletmeester: Francine Liboiron
productie: CAS PUBLIC, KOPERGIETERY, Spect’Art Rimouski & la Place des Arts de Montréal
foto: Phile Deprez

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten