A Huit

Oxalys
wo 21
maart
  • wo 21 mrt
    20:00
    Sint-Catharinakerk (Begijnhof, Herentals)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: Sint-Catharinakerk, Begijnhof, Herentals

 

Jazz is honderd jaar oud, maar nog steeds springlevend. Ze heeft een onuitwisbare invloed uitgeoefend op de klassieke muziekwereld. Componisten zoals Gershwin, Debussy, Ravel en Stravinsky zijn hierin als cruciaal te bestempelen. Van bij Debussy tot Marsalis hoor je begeesterde ritmes, zwoele melodieën en de typische jazzharmonieën. Het kamermuziekensemble Oxalys hangt hieraan het programma ‘A huit’ op.

Oxalys ontving recent de Klara Muziekprijs 2016 voor beste Solist of Ensemble. Radio Klara prees het voortdurend leveren van kwaliteitsvolle concerten en opnames, met zorg en cultuurhistorisch inzicht samengesteld.

 

De Amerikaanse trompettist en componist Wynton Marsalis is het ultieme voorbeeld van de totale verstrengeling van beide muziekgenres in de afgelopen decennia. Claude Debussy kwam hoogst waarschijnlijk in contact met ragtime in 1900. Wat hij toen hoorde, verwerkte hij in tal van pianowerken met als bekendste ‘Golliwog’s Cake Walk’ uit ‘Children’s Corner’.

 

programma
Carl Nielsen - Serenata in vano
Claude Debussy - Golliwog's Cake Walk (Arr. Brett Dean)
Frank Martin - Pavane Couleur du temps
Wynton Marsalis - Meeelaan
Alexander Glazounov - Rêverie orientale op. 14 nr. 2
Jean Françaix - À huit


 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten