A Huit

Oxalys
wo 21
maart

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: Sint-Catharinakerk, Begijnhof, Herentals

Jazz is honderd jaar oud, maar nog steeds springlevend. Ze heeft een onuitwisbare invloed uitgeoefend op de klassieke muziekwereld. Componisten zoals Gershwin, Debussy, Ravel en Stravinsky zijn hierin als cruciaal te bestempelen. Van bij Debussy tot Marsalis hoor je begeesterde ritmes, zwoele melodieën en de typische jazzharmonieën. Het kamermuziekensemble Oxalys hangt hieraan het programma ‘A huit’ op.

Oxalys ontving recent de Klara Muziekprijs 2016 voor beste Solist of Ensemble. Radio Klara prees het voortdurend leveren van kwaliteitsvolle concerten en opnames, met zorg en cultuurhistorisch inzicht samengesteld.

De Amerikaanse trompettist en componist Wynton Marsalis is het ultieme voorbeeld van de totale verstrengeling van beide muziekgenres in de afgelopen decennia. Claude Debussy kwam hoogst waarschijnlijk in contact met ragtime in 1900. Wat hij toen hoorde, verwerkte hij in tal van pianowerken met als bekendste ‘Golliwog’s Cake Walk’ uit ‘Children’s Corner’.

programma
Carl Nielsen - Serenata in vano
Claude Debussy - Golliwog's Cake Walk (Arr. Brett Dean)
Frank Martin - Pavane Couleur du temps
Wynton Marsalis - Meeelaan
Alexander Glazounov - Rêverie orientale op. 14 nr. 2
Jean Françaix - À huit
 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.