Scott Matthew (Australië) & Rodrigo Leão (Portugal)

do 29
maart
  • do 29 mrt
    20:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Hemelse muziek. De versmelting van twee vroegere, memorabele concerten in de Warande, een samenwerking die we absoluut live willen zien en horen.

Scott Matthew is een Australische singer-songwriter die ons vanuit Brooklyn broze, melancholische indie- en folkmuziek brengt. De afgelopen jaren leverde hij een aantal donkere, maar prachtige albums af, onder andere zijn cover-album ‘Unlearned’ dat hij in 2013 in de Warande kwam voorstellen. Het is vooral zijn fragiele wendbare stem, ergens tussen Marc Almond, Gavin Friday, Antony Hegarty en Morrissey in, die recht naar het hart gaat.

Rodrigo Leão is één van de oprichters van de beroemde Portugese groep Madredeus. Sinds 1994 maakt deze multi-instrumentalist muziek onder eigen naam, een uniek klankuniversum waarin filmmuziek, fado, pop, chanson en klassieke muziek elkaar omarmen. Rodrigo en zijn ensemble stonden in 2012 in onze Schouwburg.

En nu dus beide artiesten samen. Op hun gezamenlijke cd ‘Life is long’ worden stem en muziek verstrengeld in filmische composities en sublieme melancholie. Leão weet perfect hoe de emotionele stem van Matthew te omarmen en te laten drijven op de lyrische stroom van zijn muziek.

Laat je vervoeren in zalige zwaarmoedigheid en breekbare schoonheid. Zonder twijfel een hoogtepunt in het aanbod van dit seizoen.

Credits

synths en bas: Rodrigo Leão
zang en gitaar: Scott Matthew
viool: Viviena Tupikova
gitaar en bas: João Eleutério
cello: Carlos Tony Gomes
trombone en metallofoon: Marco Alves
drums: Frederico Gracias
foto: Michael Mann

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten