TALK SHOW

Suze Milius | Het Zuidelijk Toneel (NL)
wo 25
april
  • wo 25 apr
    20:15
    de Warande - Kuub, vrije zit

‘Oprah’, ‘Adriaan van Dis’, ‘The Dick Cavett Show’, ‘Ricki Lake’… Uren heeft regisseur Suze Milius ernaar gekeken. Maar wat fascineerde haar eigenlijk? In deze groots opgezette theatervoorstelling bouwt Milius een talkshow- studio en onderzoekt ze dit symbool van het televisietijdperk. Het is een viering en een afscheid van een medium dat, hoewel het nog altijd door velen gebruikt wordt, niet langer de toekomst heeft. “Een afscheid van al wat mooi was, een afscheid van mijn jeugd”, aldus Suze Milius. Suze Milius is één van Nederlands best bewaarde theatergeheimen.

Onderdeel van:
praktische info podium

Haar voorstellingen werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en al tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Met haar uitgesproken visuele én fysieke taal focust ze op intermenselijk gedrag in al zijn ontwapenende onhandigheid. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn. In Turnhout realiseerde ze vorig seizoen de succesvoorstelling ‘HUIS’ waarbij je voor even in een echt gezin de rol van vader of moeder overnam.

 

Credits

regie: Suze Milius
spel: nog te bepalen
foto: Tim Lahan

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie