B

Siamese Cie / Koen Augustijnen & Roselba Torres Guerrero (Gloed)
do 26
april
  • do 26 apr
    20:15
    de Warande - Kuub

De danstheaterproductie (B) is de machtige heavyweight clash tussen 3 boksers en 7 dansers. Vanuit diverse achtergronden gooien zij allen hun hele huishouden in de dansring. In flitsende groepschoreografieën of intieme duetten debatteren hun binnenwerelden met de nooit aflatende buitenwereld. Frenetieke soundscapes en oude aria's versterken samen met live en opgenomen videobeelden de performers in een decor dat aan bokszalen doet denken.

(B) gebruikt voluit de talloze mogelijkheden van bewegingstalen als boksen en dansen, toont ze naast elkaar, trekt ze binnenstebuiten of laat ze diep op elkaar inwerken tot transgressie volgt. (B) wedt voluit op de paarden hybriditeit, metissage, brassage en funky eclectisme.

(B) is een energieke, uitputtende en snoeiharde ode aan het boksen, de dans en het leven. De choregorafieeën en scènes dragen volle warmte voor de strompelende, sukkelende mensheid uit. En ook diepe aandacht voor de dagelijkse opeenvolgende rondes van een nooit eindigend gevecht: om in leven te blijven en om, ondanks alles en steeds opnieuw, dat leven zin te blijven geven.

Koen Augustijnen en Roselba Torres Guerrero zijn al 20 jaar vaste waarden in de Vlaamse en internationale danswereld. Samen met Hildegard Devuyst maakten ze de internationaal gewaardeerde voorstelling ‘Badke’, die ook in Turnhout een groot succes was. Na ‘Badke’ richtten ze het gezelschap Siamese Cie op en willen ze spraakmakende voorstellingen met een voorkeur voor de kruisbestuiving tussen verschillende genres, culturen, talen en tradities maken.

 

inleiding
Om 19.30 uur is er een gratis inleiding in de Terraszaal

 

 

Chris Vanderburght
Chris Vanderburght
Chris Vanderburght
Chris Vanderburght

Credits

concept, regie en choreografie: Siamese Cie, Koen Augustijnen en Roselba Torres Guerrero
dans en boks: Karim Kalonji (B), Tayeb Benamara (F), Muhammad Samahnah, Maali Maali (Palestina), Giulia Piana (I), Arturo Franco Vargas (E) en Sophia Rodriguez (B-VEN), Chamill Maissons (B), Malick Mbaye (B) en Aubrey Zabo (B)
dramaturgie: Dirk Verstockt
muziek en soundscape: Sam Serruys
video: Studio Racasse
decor: Jean-Bernard Koeman
kostuums, productieassistent en tourmanager: Nicole Petit
productie: Siamese Cie
coproductie: Charleroi Danses, Kunstencentrum Vooruit Gent, Victoria Deluxe Gent, Torino Danza, Les théâtres de la Ville de Luxembourg, La Villette Paris, La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq, Le Manège Maubeuge
met dank aan: Action Zoo Humain
foto: Chris Vanderburght

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.