(B )

Siamese Cie / Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero
do 26 apr 18
20.15
  • do 26 apr 18
    20.15 - 21.35
    de Warande - Kuub
    Geweest

“Rhythm is everything in boxing. Every move you make starts with your heart, and that's in rhythm or you're in trouble.” Sugar Ray Robinson

 

Koen Augustijnen en Rosalba Torres Guerrero zijn ronkende namen in de Vlaamse en internationale danswereld. In 2016 waren ze nog te zien in de Warande met het opzwepende ‘Badke’, een internationaal bekroonde voorstelling. Augustijnen verdiende zijn sporen bij Alain Platel en Les Ballets C de la B. Torres Guerrero danste bij Alain Platel en Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker. Voor hun nieuwe voorstelling ‘(B)’ haalt het duo de mosterd bij de kunst van het boksen.

 

(B) is een energieke, uitputtende en snoeiharde ode aan het boksen, de dans en het leven. De choreografieeën en scènes dragen volle warmte voor de strompelende, sukkelende mensheid uit. En ook diepe aandacht voor de dagelijkse opeenvolgende rondes van een nooit eindigend gevecht: om in leven te blijven en om, ondanks alles en steeds opnieuw, dat leven zin te blijven geven.

 

Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Danny Willems
Gloed
Chris Vanderburght
Chris Vanderburght

Credits

concept, regie en choreografie: Siamese Cie, Koen Augustijnen en Rosalba Torres Guerrero
dans en boks: Karim Kalonji (B), Tayeb Benamara (F), Muhammad Samahnah, Maali Maali (Palestina), Giulia Piana (I), Arturo Franco Vargas (E) en Sophia Rodriguez (B-VEN), Chamill Maissons (B), Malick Mbaye (B) en Aubrey Zabo (B)
dramaturgie: Dirk Verstockt
muziek en soundscape: Sam Serruys
video: Studio Racasse
decor: Jean-Bernard Koeman
kostuums, productieassistent en tourmanager: Nicole Petit
productie: Siamese Cie
coproductie: Charleroi Danses, Kunstencentrum Vooruit Gent, Victoria Deluxe Gent, Torino Danza, Les théâtres de la Ville de Luxembourg, La Villette Paris, La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq, Le Manège Maubeuge
met dank aan: Action Zoo Humain
foto: Chris Vanderburght

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie