Tussen hond en wolf

UNM en de Warande
7 jun
-
30 jun
Data & tickets
Meer speeldata

Een roadmovie, maar dan toneel. Samen met 42 andere toeschouwers neem je plaats op een prachtige tribune en word je achteruit getrokken door een tractor. Zo volg je Julia en Robbertdie door het landschap en langs talloze, onwetende figuranten wandelen.

Twee uur lang maakt de rijdende tribune een toer op de openbare weg, door velden en bossen, langs pleinen en het Kempens kanaal. Via een draadloze hoofdtelefoon ben je getuige van het bitterzoet liefdesverhaal van Julia en Robbert, twee jonge twintigers die elkaar ontmoeten en één nacht samen doorbrengen, tot hun wegen scheiden. Negen jaar later komen ze elkaar opnieuw tegen en blijken ze vast te zitten in een leven dat ze als jonge twintigers verafschuwden.‘Tussen hond en wolf’ is gebaseerd op de films ‘Before sunset’ en ‘Before sunrise’ van Richard Linklater (‘Boyhood’) en was één van dé succesvoorstellingen van Turnhout Vlaamse Cultuurstad 2012. Meer dan 1000 mensen reden toen mee door de Turnhoutse binnenstad en de groene noordrand van de stad. De reacties van het publiek waren unaniem lovend. Net als de pers.

 

Speciaal op onze vraag repeteert het gezelschap de voorstelling met nieuwe, jonge acteurs. Het parcours van de voorstelling blijft hetzelfde, de magie ook.

 

De drie van UNM weten hoe je magie oproept.” (De Standaard)


Een knap staaltje locatietheater.” (TheaterCentraal)Het is het hoogste wat je met locatietheater kan bereiken: ook los van je ervaringsconcept iets vertellen wat raakt.” (Wouter Hillaert)Zeker de beste theatervoorstelling in jààren die ik bijwoonde … Wat moet theater zijn? Een totaalervaring. Check! Een hardnekkige illusie? Check! Een verhaal dat je kippenvel bezorgt? Check! Topacteurs? Check! Een kunstwerk waarmee je in je leven zelf ook aan de slag kunt? Check!” (Karl van den Broeck *****)

 

recensie CuttingEgde

 

 

Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers
Ed Scholiers

Credits

tekst en regie: Kyoko Scholiers en Maarten Westra Hoekzema
met: Louis van der Waal, Robbert Vervloet en Julia Ghysels
tekst: Kyoko Scholiers en Maarten Westra Hoekzema
muziek: Simon Pleysier
ontwerp rijdende tribune: Koen Schetske en Bram Verhagen
foto en video: Ed Scholiers

in samenwerking met Stad Turnhout

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie