SUNJATA, de leeuwenkoning van Mali (6+)

hetpaleis
za 6
januari
  • za 6 jan
    15:00 - 16:00
    hetpaleis (Theaterplein, Antwerpen)
    Geweest

met de Warandebus
Let op: deze voorstelling speelt in hetpaleis.
De Warande legt een bus in! Ongeveer een maand voor de voorstelling krijg je een mail met de vraag of je wenst mee te rijden met deze Warandebus. Vertrekuren en opstapplaats van de bus spreken we dan af.
 
Mis de meest succesvolle kindervoorstelling van hetpaleis niet!

‘Sunjata’ is een eeuwenoud heldenepos dat tot op vandaag van groot belang is in de West-Afrikaanse samenleving. Sunjata is de held van dit waargebeurde verhaal over de grootste koning van West- Afrika in de 14de eeuw. Als kind is hij lam, later trekt hij als vluchteling jarenlang rond. Deze reis maakt hem wijs en sterkt hem in zijn strijd tegen haat en vernederingen. Zo sticht hij door vele volkeren te verenigen een nieuw en groot rijk. 

‘SUNJATA, de leeuwenkoning van Mali’ is een voorstelling over recht en onrecht. Over broederstrijd. Over trouw, liefde en vriendschap. Een heerlijke, humorvolle mix van vertelling, spel, muziek en zang. ‘SUNJATA’ won in 2006 de prijs voor de beste musical en wordt hernomen in het kader van 20 jaar hetpaleis.

De tandem Pieter Embrechts en Dimitri Leue beschikt over de pen, de verrassende invalshoek en simpelweg de goeie machine achter zich om je neuriënd de zaal uit te wuiven op het heupwiegende ritme van hun refrein!” (De Morgen)

Credits

tekst: Pieter Embrechts
compositie: Pieter Embrechts en Wawadadakwa
spel: Lies De Backer, Leen Diependaele, Pieter Embrechts, Dimitri Leue, Yemi  Oduwale
muzikale uitvoering: Stefaan Blancke, Bert Huysentruyt, Simon Pleysier, Steven Van Gool
scenografie: Stef Stessel
licht: Frank Hardy, Stef Stessel
kostuums: Pynoo
dramaturgie: Hanneke Reiziger
een organisatie van hetpaleis

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten