Musica Divina presenteert: Biber, Bach en het Hagoromo-ritueel

Ausonia
za 30
september
  • za 30 sep
    20:15
    Sint-Pieterskerk (Grote Markt, Turnhout)
    Geweest

Let op: de locatie van deze voorstelling is gewijzigd
Locatie: Sint-Pieterskerk, Turnhout

Barokensemble Ausonia verrast met een combinatie van klassieke muziek met traditionele Japanse dans.

Barokmuziek op z’n Japans? Het ensemble Ausonia heeft effectief een bijzondere manier gevonden om de rituelen uit oost en west te verenigen. Sinds 2006 werken ze daarvoor samen met de Japanse danser Masato Matsuura. Samen ontdekten ze dat de spiritualiteit van bijvoorbeeld de Rosenkranzsonaten van Heinrich Ignaz Franz Biber sterk gelijkt op deze van het Japanse Nô-theater.

Ausonia is een barokensemble van instrumentalisten en zangers, opgericht en geleid door klavecinist Frederick Haas en violist Mira Glodeanu. Het ensemble brengt muziek van de 17e en 18e eeuw tot leven door middel van het toepassen van de historische uitvoeringspraktijk en onderzoekt continu de mogelijkheden voor expressie binnen deze muziek.

Musica Divina is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de Provincie Antwerpen rijk is.

Credits

barokviool: Mira Glodeanu
clavecimbel en orgel: Frédérick Haas:
violone: James Munro
Nô-theater: Masato Matsuura

Musica Divina wordt georganiseerd door het Festival van Vlaanderen / Kempen, in samenwerking met IOK, Provincie Antwerpen, de stad Turnhout en de Warande.

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten