Celtic Spirit & organ: the cd

Andrea Will (D), Martin Schröder (D) en Hans-André Stamm (D)
zo 8
april
  • zo 8 apr
    16:00
    Sint-Pieterskerk (Grote Markt, Turnhout)
    Geweest

Als bekroning van het jubileum twintig jaar restauratie van het Le Royer-Potvlieghe-orgel presenteert Octave en Mixtuur de nieuwe cd Celtic Spirit & Organ met niemand minder dan de Duitse sympathieke orgelvirtuoos en componist Hans-André Stamm. Op deze cd staan zijn eigen composities die geïnspireerd zijn door Keltische folkmuziek. Dit feestelijk en gevarieerd programma wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van fluitiste Andrea Will en trompettist Martin Schröder. 

Martin Schröder is sinds 2004 vaste trompettist en arrangeur van het koperblazerskwintet Ruhrblech. Hij is ook bekend voor het bespelen van de piccolotrompet in cantates en oratoria.

 

Andrea Will speelde jarenlang fluit solo in de Hofer Symphonikern terwijl ze nu vooral kamermuziek brengt met Hans-Andre Stamm of met haar eigen fluitensemble. In Bonn heeft ze de vereniging Kinder ins Konzert! opgericht die zowel concerten als muziektheater op maat van de kinderen brengt.

 

Vzw Octave (Turnhout) en Mixtuur (Hoogstraten) promoten de onschatbare
cultuurhistorische waarde van hun orgels. Dat doen ze door initiatieven te organiseren waarbij het orgel uit zijn comfortzone wordt gehaald. Dit leidt tot ongewone en verrassende crossovers met andere kunsten.

 

Afgelopen seizoen werkte artistiek leider Nico Declerck zo al samen met de Warande voor ‘urBach’, een moderne dansvoorstelling op orgelmuziek van J.S.Bach.

      

Credits

klarinet & sax: Steven Kamperman
contrabas: Dion Nijland
orgel: Berry van Berkum

een organisatie van Octave vzw en Mixtuur 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten