Home and old stories

Chris Joris feat. Naïma & Yassin Joris
vr 29
december
  • vr 29 dec
    20:30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

De Singer is een club in Rijkevorsel met een wisselend aanbod aan stand-up comedy en concerten in allerlei genres. De Singer biedt zo een programma aan dat ook het publiek van de Warande aanspreekt. Daarom werken we sinds dit seizoen samen.

Op vrijdag 29 december wisselen we ‘world jazz’ af met songs van Joni Mitchell, Son House…

Eind vorig jaar verscheen 'Home and old stories' (W.E.R.F.) van drummer/percussionist Chris Joris. In het jazzmilieu werd de plaat geprezen. Het bleef echter onder de radar van het bredere publiek. Onterecht, want het is zo'n zeldzaam jazzalbum waarmee je moeiteloos fans van pop en roots kan overtuigen. Vooral de bijdrage van dochter Naïma Joris speelt hierin een grote rol. in het rockcircuit liet ze zich intussen opvallen als een opmerkelijke zangeres, o.a. als lid van het populaire Isbells. Bovendien nodigde niemand minder dan Raymond Van het Groenewoud haar uit om een duet te zingen tijdens de Radio 1 Sessies. Beluister haar uitvoeringen van Joni Mitchell's 'Both Sides Now 'en van de Son House klassieker 'Grinnin' in Your Face', maar ook haar eigen 'My Way'.

Daarnaast is er uiteraard ook plaats voor eigen composities van Chris Joris. Zijn zoon Yassin zingt de ballad 'Far Away'. De overige instrumentale stukken zijn een fusie van jazz en Afrikaanse muziek. Chris Joris is dan ook een pionier op dit vlak. In de jaren '70 trok hij naar Parijs. Hier speelde hij met o.m. de Amerikaanse pianist Mal Waldron en de Zuid-Afrikaanse bassist Johnny Dyani. Met die rijke ervaring op zak, trok hij terug naar België. Hier startte hij diverse samenwerkingen met o.m. de Amerikanen Bob Stewart en Eric Person en de Malinees Baba Sissoko.

Het vorige concert van Chris Joris - met o.m. de Rijkevorselse trompettist Nico Schepers - is alweer geleden van 2011. We kijken dan ook erg uit naar de terugkomst van deze Belgische jazztopper!

Credits

tenorsax: Bart Borremans
zang, gitaar en percussie: Naima Joris
zang, gitaar en electronica: Yassin Joris
piano: Free Desmyter
contrabas, backing vocals: Lara Rosseel
conga's en bata: Christophe El Diablo Millet
backing vocals: Saskia Joris
drums, conga's, bata en Ikembé: Chris Joris

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten