Bouwstof (9 tot 12 jaar)

Kunst in Zicht
zo 22 apr 18
-
zo 29 apr 18
Data & tickets
 • zo 22 apr 18
  10.00 - 16.00
  de Warande - Glazen Zaal
  Geweest
 • zo 29 apr 18
  10.00 - 16.00
  de Warande - Glazen Zaal
  Geweest

Speel en experimenteer tijdens de workshop Bouwstof en bouw aan je eigen kunstwerk.

 

Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten en de alchemie, staat ‘Bouwstof’ voor een uitdagend muzisch labo. We doen beroep op de kiem van de creativiteit: de verwondering. Verwondering als ontstekingsmechanisme van het creatief proces van de kunstenaar, maar ook als de start van een persoonlijk kunstzinnig traject vol experiment en onderzoek.

 

Met proefbuis in de hand ontdek je hoe je eieren kan laten botsen, wat er gebeurt als je zeep in de microgolfoven zet en hoe je de kleur blauw uit een rode kool kan krijgen.

 

Al deze bizarre probeersels komen samen in één verrassend bouwwerk. We laten ons inspireren door het werk van Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger. Net zoals dit Zwitsers kunstenaarsduo laten we een wereld ontstaan uit een wildernis van takken, fluorescerende blubber, lichtgevende eieren en lange wasslierten.

 

Kunst in Zicht
Kunst in Zicht is een vrijhaven voor actieve kunsteducatie. Dat doen we enerzijds in een labowerking met kinderen en jongeren. Anderzijds voorzien we in coaching en vorming van hun begeleiders.

 

praktisch

 

 • wanneer: zondag 22 april of zondag 29 april van 10 tot 16 uur
 • locatie: de Warande - zone Kuub, Glazen Zaal
 • lunch zelf voorzien
 • Ouders en grootouders zijn meer dan welkom om samen met hun kinderen te spelen en ontdekken tijdens Bouwstof.

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie