Gabriel Rios (try-out)

za 18
november
  • za 18 nov
    20:15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Kosmopoliet Gabriel Rios nestelt zich solo in de intieme setting van de Kuub. Onze favoriete Puerto Ricaan werkt in alle stilte aan zijn vijfde plaat.

Een goeie 12 jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met Rios, dankzij de oorwurm 'Broad Daylight'. In 2014 verscheen z'n laatste, van minder franjes voorziene album, 'This Marauders Midnight'. Hij kiest steeds meer voor de sobere aanpak, waaruit zijn klasse als songwriter blijkt. Verwacht je dus aan ingetogen, maar glasheldere songs, waarbij Gabriel Rios zich beperkt tot gitaarspel en zang. Hij slaagt er moeiteloos in om de grote zalen en het OLT te vullen. In de Kuub zit je echter bij wijze van spreken op z'n schoot. Als dat geen reden te meer is om dit concert bij te wonen?

Gabriel Rios steunt Puerto Rico, jij ook?

In september werd Puerto Rico, het geboorteland van Gabriel Rios, getroffen door een van de meest verwoestende orkanen ooit. Vandaag is er op het eiland nog steeds geen water, elektriciteit of communicatie. Tijdens het concert in de Warande zal er een collectebus geplaatst worden waarin je vrije giften mag doneren. Het geld gaat integraal naar Fundacion Comunitaria de Puerto Rico en Fundación Hospital Pediátrico in Puerto Rico, organisaties die medische bijstand en gemeenschapsdiensten bieden over heel het eiland. Als de teller op 1000 euro staat, belooft Gabriel Rios nog een half uur langer door te gaan en traditionele Latijns-Amerikaanse nummers te spelen.

Lees hier zijn volledige oproep.

 

Michael Sewandono
Michael Sewandono

Credits

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten