boek

Kempenatlas

De 'Kempenatlas' brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. Twaalf thematische kaarten geven een inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Meer dan tweehonderd foto’s van archetypische plekken tonen de Kempen in al hun facetten.

 

 boek bestellen 

De Kempenatlas is hét referentiewerk en een inspiratiebron voor iedereen die mee de schouders wil zetten onder een duurzame toekomst voor de regio.

De voorbije eeuwen duidden cartografen de Kempen systematisch aan als een onbestemde leegte of een niemandsland. Pas in het begin van de 19de eeuw kwam daar verandering in. De Kempen werden gekoloniseerd. Er was overvloedig ruimte beschikbaar voor zware industrie, grote infrastructuurwerken en gedurfde experimenten. De Kempen waren een laboratorium waar vernieuwende inzichten in landbouw, armenzorg of mobiliteit voor het eerst werden uitgetest. Die bijzondere geschiedenis heeft de Kempen gemaakt tot wat ze vandaag zijn. Ook in de toekomst kunnen de Kempen een voortrekkersrol blijven spelen op het vlak van klimaat en welzijn, energie en wonen, natuur en recreatie.

prijs: 40 euro
verzendkosten Belgie: 10 euro
verzenden buiten België: Verzendingen buiten België zijn helaas niet mogelijk. Wij verwijzen u naar uw plaatselijke boekhandel.
formaat: 27 × 37 cm
pagina’s
: 240
isbn
: 9789491789168
uitgever
: Public Space



credits

De 'Kempenatlas' is een boek en tentoonstelling op initiatief van AR-TUR in samenwerking met de Warande, Universiteit Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, uitgeverij Public Space, de cartografen van MUST, auteur Leen Huet en meer dan dertig lokale en academische experten. Verder wordt het project ondersteund door de Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen, Erfgoedcel Noorderkempen en Erfgoedcel k.ERF.