Johnyboy

Elena Peeters
26 apr
-
27 apr
Data & tickets
  • do 26 apr
    20:15
    de Warande - Houten Zaal
  • vr 27 apr
    20:15
    de Warande - Houten Zaal

Na haar voetreis naar Rome gaat Elena's zoektocht naar verbinding door: voor deze monoloog vertrekt Elena terug op reis, dit keer naar Amerika. Sinds een jaar correspondeert ze met twee terdoodveroordeelden en één levensgestrafte man in Texas en California. In oktober 2017 zoekt ze deze mannen op.

De focus op de doodstraf is het afgelopen jaar geleidelijk aan verschoven naar de focus op het principe dat in deze tijd - of misschien ligt het aan mijn veranderende blik - steeds meer terrein wint: oog om oog, tand om tand. Haat die bestreden wordt met haat. Ik ga naar Amerika om het hierover te hebben met zowel mijn correspondenten als met hun familieleden, met een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf, met de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California bij wie ik de nachten zal doorbrengen. Het menselijke aspect wint het van het Amerikaanse strafrechtsysteem.

 

Made in de Warande

 

De Warande heeft een speciale repetitieruimte voor theater- en dansgezelschappen, de Houten Zaal. Als een gezelschap repeteert in deze zaal en in première gaat in de Warande, krijgt de voorstelling het label 'Made in de Warande'. meer info

Credits

tekst en spel: Elena Peeters
coaching: Suzanne Grotenhuis
dramaturgie: Rosa Vandervost, Sebastian Müngersdorff
scenografie: Berten Vanderbruggen
lichtontwerp: Sander Salden
productie: SLAK
co-productie: de Warande, De Nwe Tijd

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie