Johnyboy

Elena Peeters
do 26 apr 18
-
zo 29 apr 18
 • do 26 apr 18
  20.15
  de Warande, Turnhout
  zone Kuub - Houten Zaal (+2)
  Geweest
 • vr 27 apr 18
  20.15
  de Warande, Turnhout
  zone Kuub - Houten Zaal (+2)
  Geweest
 • zo 29 apr 18
  15.00
  de Warande, Turnhout
  zone Kuub - Houten Zaal (+2)
  Geweest

extra voorstelling: zondag 29 april om 15 uur

In 2015 verraste Elena Peeters het publiek met haar ontwapenende afstudeervoorstelling ELENA, waarvoor ze in haar eentje van Antwerpen naar Rome wandelde. Ze ging op zoek naar richting en vond verbondenheid; met de mensen die ze onderweg tegenkwam, met de wereld.

Drie jaar later zoekt ze de verbinding opnieuw op, op een iets minder evidente manier. Dit keer geen pelgrimstocht, maar een bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van Texas. Elena schreef een jaar lang brieven met drie terdoodveroordeelden en besloot hen te ontmoeten.

In een wervelende roadtrip van drie weken door een van de meest conservatieve staten van Amerika zocht Elena naar schoonheid. Schoonheid achter vooroordelen, schoonheid in de dorre vlaktes van Texas en schoonheid in zij die geen recht meer hebben op een tweede kans.


'Johnyboy' is een monoloog, een verslag van een reis en een zoektocht naar antwoorden.
 

De focus op de doodstraf is het afgelopen jaar geleidelijk aan verschoven naar de focus op het principe dat in deze tijd - of misschien ligt het aan mijn veranderende blik - steeds meer terrein wint: oog om oog, tand om tand. Haat die bestreden wordt met haat. Ik ga naar Amerika om het hierover te hebben met zowel mijn correspondenten als met hun familieleden, met een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf, met de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California bij wie ik de nachten zal doorbrengen. Het menselijke aspect wint het van het Amerikaanse strafrechtsysteem.

 

Made in de Warande

De Warande heeft een speciale repetitieruimte voor theater- en dansgezelschappen, de Houten Zaal. Als een gezelschap repeteert in deze zaal en in première gaat in de Warande, krijgt de voorstelling het label 'Made in de Warande'.

meer info

 

credits

tekst en spel: Elena Peeters
coaching: Suzanne Grotenhuis
dramaturgie: Rosa Vandervost, Sebastian Müngersdorff
scenografie: Berten Vanderbruggen
lichtontwerp: Sander Salden
soundtrack: Tom Tiest
productie: SLAK
co-productie: de Warande, De Nwe Tijd

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie