Nagedacht - filosofen over het nieuws

Herman De Dijn en Tinneke Beeckman
zo 21
januari
  • zo 21 jan
    10:30 - 12:00
    de Warande - Tuinzaal
    Geweest

We verdrinken in informatie. Daarom zoeken we vooral duiding, inzicht en wijsheid. Vanaf zondag 21 januari krijg je die van mensen die van denken hun beroep hebben gemaakt. Journalist Joël De Ceulaer nodigt vanaf dan elke maand immers twee filosofen uit om uitgebreid te praten over het nieuws van dat moment. De voorstelling is gratis, maar we raden je aan een ticket te reserveren.

Hoe lezen filosofen de krant? Hoe kijken ze naar het televisienieuws? Wat valt hen op dat wij over het hoofd zien? Wat hebben ze tussen de regels gelezen? En hoe is het nog gesteld met de wereld en de mens? Een frisse, pittige, doordachte kijk op de actualiteit: vanaf zondag 21 januari elke maand in de Warande, telkens van 10.30 tot 12 uur.
Onze eerste gasten op zondag 21 januari zijn Herman De Dijn en Tinneke Beeckman.

Herman De Dijn is emeritus hoogleraar aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven, en veruit de belangrijkste conservatieve denker van Vlaanderen.

Tinneke Beeckman doctoreerde in de wijsbegeerte aan de VUB en maakte de voorbije jaren naam met columns, opiniestukken en boeken over Spinoza en de verlichting.

met de steun van Architects in Motion en Standaard Boekhandel

         

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten