Children of the Light - Warping Halos (c) Hanneke Wetzer
do 1 feb 18 - za 3 feb 18

UIT HET DONKER: een wandeling in het licht

Children of the Light + Floris Vanhoof
do 1 feb 18
-
za 3 feb 18
 • do 1 feb 18
  18.00 - 23.00
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
 • vr 2 feb 18
  18.00 - 23.00
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
 • za 3 feb 18
  18.00 - 23.00
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)

Op 1, 2 en 3 februari kan je ook een wandeling maken langs verschillende licht -en geluidsinstallaties van de hand van de Belgische kunstenaar Floris Vanhoof en het Nederlands/Noors kunstenaarsduo Children of the Light.

‘UIT HET DONKER’ neemt je mee op een adembenemende audiovisuele trip langs vier locaties in de Hoge Rielen. Je ontdekt er onder andere pratende gongs op het binnenplein van Hostel Wadi en verdwaalt er in een oneindig woud van reflectoren in een van de loodsen. Flitsen van licht die nog lang op je netvlies blijven branden.

Children of the Light

Kunstenaars Christopher Gabriel en Arnout Hulskamp vormen samen Children of the Light. Het duo probeert het publiek te betoveren via een abstracte en sferische scenografie. Hun werk is waarnemingskunst in de traditie van James Turrell en Olafur Eliasson.In hun interactieve kunstinstallaties onderzoekt het duo hoe voorwerpen licht absorberen en hoe materialen licht zichtbaar maken en weerspiegelen. Door de achterliggende techniek te verbergen en transformeerbare elementen te gebruiken, spelen ze met de perceptie en verbeeldingskracht van de toeschouwer.

Op Winterwarm presenteren ze twee installaties: 'Warping Halos'  en 'ZEROTIME'.
waar: sporthal + paviljoen 10
 

Floris Vanhoof

Voor de twee andere werken tekent Floris Vanhoof, een jonge muzikant en beeldend kunstenaar uit Mol-Achterbos. Op het binnenplein van Hostel Wadi, het cilindervormig en transparant hotel op het domein, installeert hij Talking Gongs. Floris Vanhoof: “De orkestgongs in metalen frames hang ik op in de dennenbomen. Zo ontstaan twee cirkels die terugkomen in de architectuur van Hostel Wadi. De gongs werken als luidsprekermembranen die vooraf opgenomen trillingen in geluid omzetten. Dat signaal alterneert van de ene gong naar de andere, waardoor deze ruimtelijke figuren met elkaar lijken te communiceren.
waar: hostel Wadi + paviljoen 8
 

praktisch

lengte: Ongeveer 2,5 km vanaf de parking.

start: De wandeling kan je zelfstandig starten tussen 18 en 23 uur aan het gezellig festivalcafé in de Hoge Rielen, waar je je kan warmen aan vuurkorven en iets kan drinken in de tenten rond het café. 

bosbar
: Er is daarbovenop nog een bosbar aan paviljoen 8 (installatie Floris Vanhoof) met jenever, warme chocomelk…

telescopen: Achter de bosbar/paviljoen 8 stellen de sterrenkundigen van Cygni hun telescopen op zodat je sterren en planeten kan bewonderen.

zaklamp meebrengen: De wandeling is uitgelicht met guirlandes en sfeerverlichting, maar het kan geen kwaad om nog een extra zaklamp mee te nemen.

aandoen: Je draagt best winterkleren en wandelschoenen.

gratis programma + plattegrond: Aan het festivalcafé kan je gratis een programmaboekje ophalen met meer info over de verschillende installaties en een plattegrond.

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie