Maria Ornata (try-out)

Dieter Brusselaers
za 20
januari
  • za 20 jan
    20:15 - 21:30
    de Warande - Houten Zaal
    Geweest

Vereende Hemelraad, het is u niet ontgaan dat de Heilige Maagd, onze koningin, een nogal drastische wending bracht in de loop der vele levens. In het licht van deze gebeurtenissen doet u beroep op mij, niet enkel als getuige maar ook als Boodschapper van de Goddelijke Moeder.

Na een mislukte poging om de aloude relatie tussen god en mens te herstellen, bevinden Hemel en Aarde zich in een erbarmelijke toestand. De Aartsengel Gabriël, bode van de Maagd Maria, doet zijn uiterste best om niet alleen de Koningin van de Hemel vrij te pleiten van alle schuld, maar ook tot op de bodem uit te zoeken wie van de goden of de mensen er verantwoordelijk is voor de neergang van de geestelijke wereld.

Dieter Brusselaers is een jonge acteur uit Turnhout die in 2016 afstudeerde aan East 15 Acting School (Londen). Hij liet zich inspireren door Joost van den Vondels klassieke theatertekst Faëton of Reuckeloze Stoutheit (1663) tot het schrijven van een nieuwe theatermonoloog over de wederkerigheid van spiritualiteit en de kracht van het menselijke denken om hele werelden te maken en te kraken.

Een oorspronkelijk Engelstalige monoloogtekst voor Maria Ornata kwam tot stand in Can Serrat International Art Residency in Barcelona. Afgelopen zomer bracht Brusselaers samen met de Amerikaanse regisseur Alex Romberg een allereerste enscenering van deze tekst naar de Edinburgh Festival Fringe. Deze Nederlandstalige versie is een nieuwe creatie.

 

Credits

Tekst/spel: Dieter Brusselaers
Advies: Lisa Dierick, Stefanie Huysmans
Nederlandstalige creatie naar de oorspronkelijke productie door Bewilderness Theatre Company (regie: Alex Romberg, tekst/spel: Dieter Brusselaers)
Met speciale dank aan Can Serrat International Art Residency, de sponsors en medewerkers van Bewilderness Theatre Company
 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten