UNITY

Samory-I and The Black Heart Band + The Dubbeez / Sir Coxsone Outernational on Giraffe Sound System
za 24
maart
 • za 24 mrt
  20:30
  Kuub + Futur
  Geweest
 • za 24 mrt
  21:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, staand
  Geweest
 • za 24 mrt
  22:00
  Fuifzaal Futur
  Geweest

Unity Combi Kuub + Futur: vvk: 16 euro / adk: 18 euro
Unity Live Kuub: vvk 14 euro
Unity Sound Futur: vvk 8 euro

<EVENT ON FACEBOOK>

Omwille van visumproblemen is de Europese tournee van Hempress Sativa last minute afgelast. We zijn daar net als jullie niet gelukkig om. Daarom verlagen we de ticketprijzen voor het liveconcert en de combitickets. Bovendien hebben we een waardig alternatief gevonden in de Amsterdammers van The Dubbeez. Zij openen het concert voor Samory-I.

 

Unity Live- Kuub - 21 uur

 

Samory-I and The Black Heart Band + The Dubbeez

 

Met Samory I trekt Unity dit jaar volop de kaart van de Jamaicaanse reggaerevival. 

Met zijn door Rory 'Stone Love' Gilligan geproduceerde debuut 'Black Gold' wist Samory-Tour Frazer aka. Samory I (een verwijzing naar Samory Touré, de Guineese stichter van het islamitische Wassoulou rijk en een fel tegenstander van de Franse kolonisatie), enkele maanden geleden nog vriend en vijand met verstomming te slaan. Single 'Rasta Nuh Gangsta' is ondertussen al een begrip, maar ook de rest van de tracks op 'Black Gold' zijn stuk voor stuk voltreffers. Een eerste Europese tournee kon dan ook niet uitblijven en we zijn dan ook trots dat we de man voor Unity naar België konden halen!


De jonge reggaeformatie The Dubbeez geeft een ‘reboot’ van klassieke roots- en club-reggae. The Dubbeez kwamen internationaal in de belangstelling te staan, toen ze tijdens het vermaarde Poolse reggaefestival van Ostróda de hoofdprijs wonnen. Het zijn hun eigen reggae-nummers met een ‘vintage’ gevoel, waarmee het beste van de klassieke stijl naar het hier en nu wordt vertaald. Hiermee toont deze groep de universele aantrekkingskracht van reggae aan. Dit jaar nam de groep op heilige grond in Jamaïca hun debuutalbum “Peace, Love & Dub” op.

 

Unity Live Kuub: vvk 14 euro
Unity Combi Kuub + Futur: vvk: 16 euro / adk: 18 euro
 

 

Unity Sound - afterparty Futur - 22 uur

Sir Coxsone Outernational on Giraffe Sound System

Met Sir Coxsone Outernational haalt Unity dit jaar een ware sound system legende naar Turnhout.

 

Lloyd Blackford, beter bekend als Lloydie Coxsone begon zijn carrière als soundman in het Londen van de jaren zestig van de vorige eeuw, toen hij samen met Barry Sky Rocket eerst Lloyd The Matador uit de grond stampte en later selector werd voor Duke Reid The Trojan. Die relatie verzuurde echter al snel. Als tegenreactie besloot Lloyd zijn nieuwe sound dan maar naar Reid's grote concurrent Clement 'Coxsone' Dodd te noemen en Sir Coxsone Outernational was geboren!In 1962 verruilt Coxsone Jamaica voor het Verenigd Koninkrijk, waar hij eerst in de Flamingo Club in Soho terechtkomt om daarna naam te maken als resident sound in Colombo's, het voormalige Roaring 20s, in Carnaby Street.Tegenwoordig wordt Lloydie geflankeerd door Culture B and DJ Felix (zoon van muziekjournalist John Masouri), en speciaal voor Unity zal ook MC Brother Culture, een man die nog weinig introductie behoeft, van de partij zijn.

 

Unity Sound Futur: vvk 8 euro
Unity Combi Kuub + Futur: vvk: 16 euro / adk: 18 euro

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten