De Man door Europa

Lucas De Man / Provincie Antwerpen - Dienst Europa
wo 2
mei
  • wo 2 mei
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub
    Geweest

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa.

Voor deze voorstelling reisde Lucas De Man in 1 maand tijd langsheen 17 steden in 8 Europese landen. Hij sprak zowel historici over de grote ‘oude’ denkers en makers zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als hedendaagse creators: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord, allen bezig met een zoektocht naar nieuwe manieren van samenleven in deze tijden van verandering.

Hiermee plaatst Lucas de Man de tijd waarin ons continent zich nu bevindt naast de vorige allesbepalende overgangsperiode: die van de middeleeuwen naar de renaissance. Destijds stond er in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op die met haar ideeën de basis legde voor het Europa van nu. Staan er ook nu zulke mensen klaar? Lucas neemt je mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.

Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in.” (**** de Volkskrant)

Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken.” (Cultuurpers)

 

De voorstelling is toegankelijk voor personen met een auditieve beperking. Er is een Tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig. Wil je gebruik maken van de tolk? Mail dan vooraf naar jeannette.zuidema@provincieantwerpen.be.

Credits

 een organisatie van Dienst Europa, Provincie Antwerpen

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten