Allez Allez

wo 9
mei
  • wo 9 mei
    20:15 - 21:45
    de Warande - Kuub, staand
    Geweest

tickets aan de avondkassa: 16 euro


1981 is één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Belpop. In dat jaar brachten onder andere The Scabs, TC Matic, Arbeid Adelt, Jo Lemaire, Front 242, Luna Twist en Allez Allez werk uit dat vandaag de dag nog steeds gezien wordt als een Belpop-klassieker!

Vooral het album ‘African Queen’ van Allez Allez viel op. Nooit klonk een Belgische band zo internationaal. ‘African Queen’ is een tijdloos album geworden en hoort thuis in elke platenkast. Dat komt vooral dankzij de unieke mix van new wave, funk en Afrikaanse ritmes. Hun sound was fris, dansbaar en origineel. Maar ook de sensuele stem van de Engelse zangeres Sarah Osborne viel onmiddellijk op. Een grote toekomst stond de groep te wachten, zelfs Virgin (het platenlabel van onder andere Simple Minds en Culture Club) wou de band tekenen. Na hun tweede album, Promises, trouwde de zangeres met de frontman van Heaven 17 en vertrok definitief richting Engeland. Einde verhaal voor Allez Allez….

 

Tot nu! Na 35 jaar verfriste Allez Allez zijn band met o.a. twee vrouwelijke zangeressen, een keyboard speler en een extra gitarist! De band speelde een paar reünieconcerten in de AB en kreeg goesting om dat verhaal verder te zetten.

 

Een weetje: één van de oprichters van Allez Allez, de bassist Serge van Laeken is de vader van Romeo Elvis en van Angele!

 

Nu ook met Belpop afterparty!!!

DJ Bobby Ewing speelt na het concert ten dans aan de Rode Toog.

Einde om 24 uur.


 

prijzen

  • voorverkoop: 14 euro
  • aan de kassa: 16 euro

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten