De Singer

Peter Evans & Sam Pluta
za 17
februari
  • za 17 feb
    20:30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.


Impro op het scherpst van de snede.

Vier jaar geleden speelde het New Yorkse Peter Evans Quintet met Sam Pluta een verpletterend concert in de Singer. Peter Evans is dan ook een trompettist die monden doet openvallen met zijn schijnbaar onbegrensde techniek en improvisaties. Dit in combinatie met de elektronica van Sam Pluta zorgt steevast voor ongezien muzikaal vuurwerk!

De twee muzikanten spelen verder samen in o.m. Rocket Sience (met Craig Taborn en Evan Parker) en in Evan Parker’s Electro-Acoustic Septet. Sinds de release van het album ‘Sum and difference’ (met violist Jim Altieri) uit 2011 ontwikkelden ze zich als duo in muziek die omschreven kan worden als ‘electro-acoustic chamber music’. Improvisatie en volledige toewijding tot de explosieve energie van puur geluid vormen de basis van hun ‘instant composities’. In 2014 verschijnt hun eerste duo album ‘Event Horizon’.

Het concert in de Singer is de eerste en voorlopige enige kans om dit live mee te maken in ons land! We beloven alvast dat het een stormachtige belevenis zal worden!

 

 

Credits

Trompet: Peter Evans
Electronica: Sam Pluta

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten