De Singer

Manolo Cabras Quartet
vr 16
maart
  • vr 16 mrt
    20:30
    De Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

De Italiaanse bassist Manolo Cabras speelde met bekende landgenoten waaronder Enrico Rava, Giovanni Guidi en Paolo Fresu. Daarnaast is hij al twee decennia lang een vaste waarde in de Belgische jazzscène. Zo speelt hij mee op cd’s van o.m. Ben Sluys, Erik Vermeulen en Free Desmyter.

‘Melys in Diotta’ is slechts zijn tweede album als leider. Maar het is raak!

"Het zijn van die solo's die je als luisteraar meeslepen, haast ongemerkt optillen en je enkele ogenblikken later in een andere hoek van de kamer neerzetten.’"(Enola.be). Jazzmozaïek beloont het album met maar liefst 5 sterren en schrijft: "Stuk voor stuk mannen die passen bij datgene wat Cabras voor ogen had: spelen om te voelen en af en toe zelfs om te vliegen."

Die ‘mannen’ zijn dan ook niet de minsten: de Belgische trompettist Jean-Paul Estievenart, de Italiaanse pianist Nicola Andrioli – Singerbezoekers herinneren zich vast nog zijn sublieme duo concert met Philippe Catherine – en de Tjechische drummer Marek Patrman.

Het Manolo Cabras Quartet brengt swingende en lyrische jazz met zin voor avontuur. Denk aan de traditie van Ornette, Miles en Trane!

 

Credits

Contrabas: Manolo Cabras
Trompet: Jean-Paul Estiévenart
Piano: Nicola Andrioli
Drums: Marek Patrman

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.