De Singer

Ben Goldberg & Michael Coleman
vr 23
maart
  • vr 23 mrt
    20:30
    De Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

De Amerikaanse klarinettist Ben Goldberg is een graag geziene gast in de Singer. In 2014 speelde hij er met zijn trio met bassist Greg Cohen en drummer Kenny Wollesen en in 1015 in duo met pianiste Myra Melford. Nu komt hij terug samen met toetsenist Michael Coleman.

Voor hun nieuwste project ‘Practitioners’ brengen ze een persoonlijke interpretatie van Book ‘H’ of ‘Practitioners’ van de in 2004 overleden sopraansaxofonist Steve Lacy. Aanvankelijk componeerde Lacy deze stukken enkel als studiemateriaal voor de saxofoon. Ze bevatten dan ook alle moeilijkheden en karakteristieke ‘licks’ die eigen zijn aan de vormen van geïmproviseerde muziek die hij speelde. Hij was echter zo tevreden over de kwaliteit van de opnamen dat hij beslistte om ze uit te brengen. De cd ‘Hocus-Pocus’ verscheen in 1986 en werd geproduced door de Belg Wim Mertens.

De muziek van Steve Lacy gaat steeds over iets of iemand, meestal over artiesten die hem inspireerden. Hij illustreerde dit door fotootjes bij zijn composities te kleven. De ‘Practitioners’, dat zijn de beboppers Babs Gonzales en Sonny Stitt, de acrobaat Karl Wallenda, componist en violist Niccolo Paganini, de goochelaar Harry Houdini en stride pianist James P. Johnson.

Credits

Klarinet: Ben Goldberg
Piano,Keyboards: Michael Coleman 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.