De Singer

Giovanni Guidi / Gianluca Petrella / Gerald Cleaver / Louis Sclavis
vr 13
april
  • vr 13 apr
    20:30
    De Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

Pianist Giovanni Guidi en trombonist Gianluca Petrella zijn sleutelfiguren van wat sommigen bejubelen als het ‘gouden tijdperk’ van de Italiaanse jazz. De twee muzikanten vinden elkaar in de groep van trompettist Enrico Rava (cf het ECM album 'Tribe'). Al snel vormen ze een duo, dat later uitgebreid wordt tot een kwartet met de Franse klarinettist Louis Sclavis en de Amerikaanse drummer Gerald Cleaver.

Hun debuut cd ‘Ida Lupino’ (ECM) wordt in 2016 verkozen als ‘beste Italiaanse jazzalbum’. De titeltrack is een compositie van Carla Bley en het werd een echte klassieker in uitvoeringen door pianist Paul Bley (o.m. de albums ‘Closer’ en ‘Open, to Love'). Bley is dan ook één van de grote voorbeelden voor Goivanni Guidi. Het nummer ‘Gato!’ is een eerbetoon aan saxofonist Gato Barbieri.
 

Credits

Piano: Giovanni Guidi
Trombone: Gianluca Petrella
Drums: Gerald Cleaver
Klarinet: Louis Sclavis

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.