De Singer

Double Bill: Bram Weijters & Chad McCullough Duo / Tim Finoulst Trio
vr 20
april
  • vr 20 apr
    20:30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.


De Belgische pianist Bram Weijters speelde vorig jaar nog in de Singer als lid van de Jelle Van Giel Group. Naast een carrière in jazz werkte hij ook reeds met een indrukwekkend lijst artiesten uit pop en rock (o.a. Dez Mona, Roland, Raymond van het Groenewoud). De Amerikaan Chad McCullough groeide de voorbije jaren uit tot een veelgevraagd trompettist en componist. Samen vormen ze een virtuoos jazzduo. Vorig jaar verscheen het album Feather. 'De kunst om aandacht vast te houden' schreef het Nederlandse Jazzenzo hierover.

Gitarist Tim Finoulst speelde eveneens in onze club met de Jelle Van Giel Group. Hij maakt de laatste tijd furore als één van de aanstormende jazzgitaristen in België, niet enkel met zijn eigen trio, maar ook als sideman bij Carlo Nardozza-Nico Schepers Delirium Quintet, Marjan Van Rompay Group… Het Tim Finoulst Trio met bassist Maarten Vanbuel en drummer Daniel Jonckers brengt melodieuze en lyrische jazz.

 

Credits

 Piano: Bram Weijters
Gitaar: Tim Finoulst
Contrabas: Martijn Vanbuel
Drums: Daniel Jonckers
Trompet: Chad McCullough

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten