de Singer

Ralph Alessi & This Against That
do 24
mei
  • do 24 mei
    20:30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.


‘Ralph Alessi heeft een wonderlijke trompettechniek.’ Dit schrijft The New York Times in 2007 bij het verschijnen van ‘Look’, het tweede album van Alessi’s groep This Against That. Ook dichter bij huis ontvangt hij lof. Zo noemt de Standaard hem ‘een buitengewone trompettist’ en ‘één van de belangrijke hedendaagse jazzmusici’. In 2011 verschijnt de opvolger ‘Wiry Strong’ (Clean Feed Records).

Als bandleider maakt Alessi cd opnamen met opmerkelijke muzikanten waaronder Jason Moran, Ravi Coltrane, Don Byron en Nasheet Waits. Als sideman speelt hij mee op diverse albums van Uri Caine en Fred Hersch. Met die laatste maakte hij bovendien de duo cd ‘Only Many’.

Ralph Alessi & This Against That is een ijzersterke New Yorkse jazzgroep met een al even indrukwekkende bezetting. ‘Blue Note’ saxofonist Ravi Coltrane, zoon van John Coltrane en Alice Coltrane, is een echte ster. In 2017 ontvangt hij een Grammy nominatie voor ‘best improvised jazz solo’. Hij is te horen op cd’s van o.m. Elvin Jones, McCoy Tyner en Terence Blanchard. Bassist Drew Gress, pianist Andy Milne en drummer Marc Ferber zijn veelgevraagde muzikanten in New York.
 

Credits

Trompet: Ralph Alessi
Tenorsax: Ravi Coltrane
Piano: Andy Milne
Contrabas: Drew Gress
Drums: Mark Ferber

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten