gratis avondopening

Het Gouden Paviljoen
do 29 mrt 18
-
do 26 apr 18
Data & tickets
 • do 29 mrt 18
  17.00 - 21.00
  de Warande - Expozaal
  Geweest
 • do 26 apr 18
  17.00 - 21.00
  de Warande - Expozaal
  Geweest

De titel van deze tentoonstelling verwijst naar een klassieker uit de Japanse literatuur. Yukio Mishima beschrijft in ‘Het Gouden Paviljoen’ de gedachten en emoties van een jonge monnik. De tempel van het klooster waarin hij gaat wonen is van een onaardse schoonheid. Voor hem is die schoonheid dermate confronterend, dat ze een kwelling wordt. Hij steekt uiteindelijk de tempel in brand en tracht daarbij ook zichzelf van het leven te beroven. Maar daarin mislukt hij.

 

 

In ‘Het Gouden Paviljoen’ brengen we werk samen van erg uiteenlopende kunstenaars. Hun werk vertelt over hoe schoonheid soms te overweldigend kan zijn. Hoe ze een kwelling kan worden en tot destructie leiden kan.

De tentoonstelling toont de kwetsbaarheid van schoonheid en hoe makkelijk ze te vernietigen is. Het lot van schoonheid is verbonden met het verlangen van de mens haar te bezitten. We willen haar vast houden en gaan daardoor te ver in het beschermen ervan. We kopen bloemen om ze in een vaas te zien sterven.

 

 

De curatoren van de tentoonstelling zijn kunstenaar Dries Segers en Annelies Nagels van de Warande.

 

 

deelnemende kunstenaars: Lucia Bru, Leo Copers, Berlinde De Bruyckere, Edith Dekyndt, Danny Devos, Al Farrow, Tatjana Gerhard (CH), Ori Gersht (IL), Geert Goiris, Gregory Green (US), Athar Jaber (IQ), Sofie Muller, Renato Nicolodi, Tokyo Rumando (JP), Dries Segers, Marco Tirelli (IT), Hannelore Van Dijck, Jan Van Imschoot, Philippe Vandenberg, Filip Vervaet & Daisuke Yokota (JP)

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie