vr 21 sep 18 20.15 - 21.30

Fractus V

Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui
vr 21 sep 18
20.15 - 21.30
  • vr 21 sep 18
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Choreograaf en danser Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de origneelste en meest ambitieuze talenten van zijn generatie. In ‘Fractus V’ verdiept hij zich in de schimmige grijze zone tussen informatie en propaganda, tussen objectiviteit en manipulatie. De enige manier om je daartegen te wapenen is je volledig te verdiepen in die informatie. Maar kan je de voorgekauwde berichtgeving van zijn manipulatieve schil ontdoen? Hoe geraak je tot bij de kern van de waarheid? Hoe neutraal is ons denkvermogen nog? De Joods-Amerikaanse linguïst en politiek denker Noam Chomsky is in 'Fractus V' niet ver weg.

Op de scène zien we vijf virtuoze dansers en vier muzikanten die samen livemuziek brengen. Negen nationaliteiten en evenveel uitgesproken individuen zorgen voor een intens, dramatisch en vloeiend geheel. De titel verwijst naar de natuurlijke breuk die vaak nodig is om te (kunnen) groeien en sterker te worden.

inleiding

Om 19.30 kan je gratis naar een inleiding in de Tuinzaal.


Sidi Larbi Cherkaoui cureert


In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info
 

Sidi Larbi Cherkaoui over Fractus V: "‘Fractus V’ is geïnspireerd door de Amerikaanse taalkundige Noam Chomsky die ijvert voor een kritische omgang met de media. Vandaag worden we voortdurend gemanipuleerd en verdeeld door propaganda en fake news. Hoe kunnen we weerstaan aan dat wij/ zij-denken? De groep die in ‘Fractus V’ op scène staat, met muzikanten en dansers uit alle hoeken van de wereld, doet alvast een poging om voorbij culturele en fysieke grenzen te kijken.

Net als Cherkaoui’s beste voorstellingen is ‘Fractus V’ een grootse en meeslepende kijkervaring.” (**** The Guardian)

Ontroerend én inspirerend” (Focus Knack)

De timing is perfect en elke scene is grandioos gedanst en muzikaal begeleid” (Deutschlandfunk)

Al die nationaliteiten, muzieksoorten en dansstijlen: het versmelt en verbrokkelt, het vuurt en verdedigt, het wapent zich en bevrijdt, in een van Larbi's beste voorstellingen van de laatste jaren. ” (***** de Volkskrant)

recensie De Volkskrant

recensie GVA

recensie Het Nieuwsblad

interview Knack

interview De Standaard
 

credits

choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui
dans: Sidi Larbi Cherkaoui, Dimitri Jourde / Shawn Fitzgerald Ahern, Johnny Lloyd, Fabian Thomé Duten en Patrick Williams Seebacher (TwoFace)
livemuziek: Shogo Yoshii, Woojae Park, Kaspy N’dia en Soumik Datta
compositie muziek: Shogo Yoshii, Woojae Park, Sidi Larbi Cherkaoui, Johnny Lloyd en Soumik Datta
dramaturgie: Antonio Cuenca Ruiz
tekst: Noam Chomsky en Alan Watts
decorontwerp: Herman Sorgeloos en Sidi Larbi Cherkaoui

foto: Filip Van Roe
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie