STARTSCHOT (première)

Kugoni Trio / Piet Goddaer / Paul Govaerts
do 27
september
  • do 27 sep
    20:15 - 21:15
    de Warande - Kuub
Onderdeel van:
Made in de Warande

Gavrilo Princip ontmoet op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand Sophia Goldman, een meisje aan wie hij vraagt om de liefde te bedrijven. Wat volgt, is een stormachtige ontmoeting tussen twee verloren zielen die elk op hun manier naar een betere wereld streven. ‘STARTSCHOT’ vertelt een liefdesverhaal van geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden en trekt lijnen naar verzet en radicaliteit vandaag. Wat zich in een schijnbaar lang vervlogen tijd afspeelde, heeft griezelig veel overeenkomsten met nu.
 

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, schrijft speciaal voor deze voorstelling muziek voor het Kugoni Trio. Door een unieke bezetting en energieke uitvoeringen is dit trio een graag geziene gast op nationale en internationale podia. Jonge acteertalenten Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï (ex-Kaaiman, de theaterwerkplaats voor jonge acteurs in de Warande) brengen de bruisende energie van Gavrilo en Sophia met een tekst van Paul Govaerts. Ignace Cornelissen, voormalig artistiek leider van HETGEVOLG, coacht deze groep jong talent.

 

 

Made in de Warande

Je kan alle voorstellingen van Made in de Warande kopen aan een supervoordelige prijs.
meer info

Credits

tekst en concept: Paul Govaerts
compositie en soundscape: Piet Goddaer
muziek: Kugoni Trio (Kurt Bertels, Nicolas Dupont en Bert Koch)
spel: Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï
scenografie: Stef Depover
coach: Ignace Cornelissen

 

Een productie van Kugoni vzw met de steun van de Vlaamse Overheid, Cultuurhuis de Warande en WALPURGIS.

Bekijk onze thema's

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten