do 27 sep 18 20.15 - 21.15

STARTSCHOT (première)

Kugoni Trio / Piet Goddaer / Paul Govaerts
do 27 sep 18
20.15 - 21.15
  • do 27 sep 18
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Gavrilo Princip ontmoet op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand Sophia Goldman, een meisje aan wie hij vraagt om de liefde te bedrijven. Wat volgt, is een stormachtige ontmoeting tussen twee verloren zielen die elk op hun manier naar een betere wereld streven. ‘STARTSCHOT’ vertelt een liefdesverhaal van geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden en trekt lijnen naar verzet en radicaliteit vandaag. Wat zich in een schijnbaar lang vervlogen tijd afspeelde, heeft griezelig veel overeenkomsten met nu.
 

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, schrijft speciaal voor deze voorstelling muziek voor het Kugoni Trio. Door een unieke bezetting en energieke uitvoeringen is dit trio een graag geziene gast op nationale en internationale podia. Jonge acteertalenten Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï (ex-Kaaiman, de theaterwerkplaats voor jonge acteurs in de Warande) brengen de bruisende energie van Gavrilo en Sophia met een tekst van Paul Govaerts. Ignace Cornelissen, voormalig artistiek leider van HETGEVOLG, coacht deze groep jong talent.

Made in de Warande

De Warande heeft een speciale repetitieruimte voor theater- en dansgezelschappen, de Houten Zaal. Als een gezelschap repeteert in deze zaal en in première gaat in de Warande, krijgt de voorstelling het label 'Made in de Warande'.
meer info

credits

tekst en concept: Paul Govaerts
compositie en soundscape: Piet Goddaer
muziek: Kugoni Trio (Kurt Bertels, Nicolas Dupont en Bert Koch)
spel: Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï
scenografie: Stef Depover
coach: Ignace Cornelissen

Een productie van Kugoni vzw met de steun van de Vlaamse Overheid, Cultuurhuis de Warande en WALPURGIS.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie