Da Doo Ron Ron Ron

The Philvettes and The Spectorchestra
vr 28
september
  • vr 28 sep
    20:15
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg
    Geweest

Een heerlijke tribute aan de songs van Phil Spector

De legendarische producer Phil Spector schonk de wereld een reeks onvergetelijke liedjes: ‘Be my Baby’, ‘Then he kissed me’, ‘River Deep Mountain High’, ‘Da Doo Ron Ron’… Maar zijn muzikale erfenis dreigt overschaduwd te worden door zijn kwalijke reputatie als excentriekeling. Een resem (wan-)smakelijke verhalen en een moordmysterie maken hem tot één van de meest intrigerende figuren uit de popgeschiedenis. Gek of geniaal?

 

Met ‘Da Doo Ron Ron Ron’ willen The Philvettes vooral zijn muziek in ere herstellen. Een tijdreis naar de onschuld van de vroege jaren zestig, toen Phil Spector een reeks glasheldere melodieën in een spectoriaans (ken je één andere producer die een eigen adjectief toebedeeld kreeg?) jasje stak en ze liet zingen door meidengroepen als The Ronettes, The Crystals, The Shangri-La’s, The Shirelles, The Chiffons… Een damestrio brengt dit onvergetelijke repertoire terug tot leven, met ruggensteun van een uitgebreide negenkoppige liveband.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten