Flying Horseman + Spain (VS)

za 29
september
  • za 29 sep
    20:15
    de Warande, Kuub, Turnhout
    de Warande - Kuub, vrije zit
    Geweest

 opgelet: locatie gewijzigd naar de Warande, Kuub - vrije zit

 

SPAIN

Bassist en songwriter Josh Haden (zoon van de bekende jazzbassist Charlie Haden) is de frontman van Spain. Spain brengt trage, akoestische, alternatieve rockmuziek met een vintage jazzy feel.

 

Het album ‘The Blue Moods of Spain’ uit 1995 betekende de definitieve doorbraak van Spain. ‘Spiritual’, een nummer afkomstig van dat album, werd door Johnny Cash gecoverd voor zijn album ‘Unchained’. De band werd meteen de lieveling van het radioprogramma op zondagavond ‘Duyster’, gekend voor zijn uitstekende selectie.

 

‘She Haunts My Dreams’ uit 1999 was opnieuw een voltreffer en het daaropvolgende album ‘I Believe’ uit 2001 was misschien wel het allermooiste. Na een periode van meer dan tien jaar is Spain opnieuw in de studio gedoken en blijft de band op hetzelfde hoge niveau prachtplaten afleveren. Voor liefhebbers van Low, Lambchop, Tindersticks… “Hun heerlijk trage, simpele maar o zo doeltreffende songs met teksten over hartzeer raken altijd weer diep.” (Written in Music)
 

 

FLYING HORSEMAN

Zelden werd een vaderlands album zo met lof overladen als de jongste worp van Flying Horseman. Met ‘Rooms/Ruins’ schreven frontman Bert Dockx en zijn discipelen wederom de perfecte plaat om door nachtelijke straten te dwalen. Naar eigen zeggen maakten ze ditmaal een kleurrijke plaat, speelser. Dat klopt ook wel, maar het duistere, mysterieuze karakter voert nog steeds de boventoon.

 

Met dit vijfde album is Flying Horseman een gevestigde waarde. Voor de opnames schreven en repeteerden ze een tweetal maanden in het labyrint van de Singel, maar op de eerste plaats komt nog steeds de live uitvoering van de songs. De interactie met het publiek, daar draait het om. En laat deze band nu net bij uitstek de gelaagdheid van hun albums uitstekend live kunnen vertolken. De postfolk of dark blues gedijt uitstekend op het podium. Van ingetogen tot explosief, dit vijftal -op plaat met zes- kan het allemaal. Dompel je onder in de donkere gloed van ‘Rooms/Ruins’.

de 5 groepsleden van Flying Horseman in rood en blauw

Credits

foto: Miriam Brummel (Spain)

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie