Mancha

Jacques Brel, Michael De Cock/KVS & De Munt
vr 5
oktober
  • vr 5 okt
    20:15
    de Warande - Schouwburg

De Munt en KVS slaan de handen in elkaar en doen de musical ‘L’Homme de la Mancha’ herleven. Die ging exact vijftig jaar geleden met groot succes in première in de Munt. Het was Jacques Brel die destijds de Franse vertaling van de Amerikaanse musical maakte, en hij speelde bovendien met overgave zelf de hoofdrol van Don Quichot uit het onsterfelijke verhaal van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes.

 

Brels vertaling en vertolking hadden destijds groot succes. Na 35 voorstellingen verhuisde de productie naar het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs waar ze meer dan 140 keer werd opgevoerd, totdat Brel er uitgeput mee moest stoppen. Hij was meer dan tien kilo afgevallen om het personage te vertolken.

 

Het Kamerorkest en de Kooracademie van de Munt spelen de livemuziek van deze nieuwe versie van ‘L’Homme de la Mancha’. De regie is in handen van KVS-directeur Michael De Cock. Filip Jordens neemt de dubbelrol Don Quichot/Cervantes van Jacques Brel over. Jordens toerde eerder al internationaal met een spetterende hommagevoorstelling aan Brel. ‘Mancha’ zal enkel in de KVS, Théâtre de Liège en voor Vlaanderen exclusief in de Warande te zien zijn.

 

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.
 

 

De keuze van Michael De Cock

Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is volgend seizoen de centrale theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mag de vernieuwde Schouwburg inluiden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info
 

 Michael De Cock over de voorstelling: "Een musical over verbeelding en een ode aan Jacques Brel."

 

reportage VRT

 

 

Credits

handeling: Dale Wasserman
muziek: Mitch Leigh
songteksten: Joe Darion
Franse vertaling en bewerking: Jacques Brel
muzikale leiding: Bassem Akiki
regie: Michael De Cock
decor: Eugenio Szwarcer
dramaturgie: Gerardo Salinas
uitgevoerd door: Filip Jordens, Ana Naqe, Gwendoline Blondeel, Pierre Derhet, Bertrand Duby en Raphaële Green, Kamermuziekensemble van de Munt en Kooracademie van de Munt o.l.v. Benoît Giaux

foto: Studio Daoudi

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten